Аграрне питання як фактор правової політики українських державних формацій (1917–1921 рр.): започаткування національного земельного законодавства - Терлюк, І. Я. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Аграрне питання в українських національних державних формаціях 1917–1921 рр. досліджено як перебіг законодавчого забезпечення розподілу та перерозподілу землі. Наголошено на тому, що фактор аграрного питання у революційній Україні, що започаткував національне земельне законодавство, був не лише каталізатором активізації правової політики українських урядів, але й значною мірою визначав успіх українців у розбудові власної національної державності. Аграрный вопрос в украинских национальных государственных формациях 1917–1921 гг. исследуется как ход законодательного обеспечения распределения и перераспределения земли. Подчеркивается, что фактор аграрного вопроса в революционной Украине, с которым повязывается начало национального земельного законодательства, стал не только катализатором активизации правовой политики украинских правительств, но и в значительной степени определял успех украинцев в развитии собственной национальной государственности. The agrarian question in Ukrainian national state formations of 1917–1921 is studied as a course of legislative support distribution and redistribution of land. It is noted that the factor of revolutionary agrarian question in Ukraine that initiated the national land law, was not only the catalyst activation legal policies of Ukrainian government, but also largely determines the success of the Ukrainians in building their own national state.
Аграрный вопрос как фактор правовой политики украинских государственных формаций (1917–1921 гг.): начало национального земельного законодательства
The agrarian question as a factor of legal policy of Ukrainian government formations (1917–1921 gg.): launching a national land law
Keywords: аграрне питання; земельне питання; українська національна державність 1917–1921 рр.; Українська Центральна рада; УНР; Директорія УНР; “Українська Держава”; ЗУНР; аграрный вопрос; земельный вопрос; украинская национальная государственность 1917–1921 гг.; Украинская Центральная рада; УНР; Директория УНР; “Украинская Держава”; ЗУНР; agrarian issues; land issues; Ukrainian national statehood of 1917–1921.; Ukrainian Central Council; the UPR; Directory UNR; “Ukrainian State”; ZUNR