Регіональний розвиток шляхом децентралізації державного управління - Подольчак, Н. Ю.; Дзюрах, Ю. М.; Дорош, У. М. (Растр-7, 2024)
Монографію присвячено вирішенню актуального наукового завдання, яке полягає в науково-теоретичному обґрунтуванні теоретико-методичних основ децентралізації задля регіонального розвитку та напрацюванні пропозицій і рекомендацій щодо взаємодії стейкхолдерів у державному управлінні. Трансформація структури територіальної організації влади повинна базуватися на: забезпеченні функціонування інституцій місцевої влади в межах всієї держави; дотриманні принципу деконцентрації, згідно з яким частина обов’язків виконавчих владних органів передається місцевій владі; передачі місцевому самоврядуванню господарських та організаційних прав, які раніше належали інституціям місцевої влади; переоцінці обов’язків, які були делеговані місцевим державним адміністраціям як органам контролю та нагляду в системі виконавчої влади. Видання рекомендується науковцям, практикам, викладачам, аспірантам та студентам спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування».
Keywords: 338.244.47