Поняття, значення свободи та її взаємозв’язок із правом - Ярмол, Л. В.; Вандьо, С. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Проаналізовано загальнотеоретичні положення щодо розуміння сутності свободи. Розкрито поняття, значення свободи. Охарактеризовані окремі види свободи. Проаналізовано взаємозв’язок свободи та права. З’ясовано співвідношення “свободи у праві” та “права на свободу” та їх значення. Проанализированы общетеоретические положения относительно понимания сущности свободы. Раскрыто понятие, значение свободы. Охарактеризованы отдельные виды свободы. Проанализирована взаимосвязь свободы и права. Выяснено соотношение “свободы в праве” и “права на свободу” и их значение. General theoretical principles regarding the understanding of the essence of freedom are analyzed. The notion and meaning of freedom are outlined. Certain types of freedom are characterized. A connection between freedom and law has been identified. The correlation between “freedom in law” and “rights for freedom” and their meanings are established.
Понятие, значение свободы и ее взаимосвязь с правом
The notion and the meaning of freedom and its connection with law
Keywords: свобода; права; право; людина; відповідальність; держава; свобода; права; право; человек; ответственность; государство; freedom; rights; law; person; responsibility; state