Удосконалення системи інформаційного забезпечення Департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ЛОДА в умовах діджиталізації - Паска, Софія Олегівна; Paska, Sofiya Olehivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
Сьогодні в усьому світі відзначають, що інформація, безсумнівно, є найважливішим засобом організації та регулювання приватного та суспільного життя людей, однією з форм консолідації та поширення наявних і отриманих знань. Інформація як сукупність зібраних і систематизованих у зручному для використання вигляді відомостей, даних, факторів, характеристик щодо відповідних питань, процесів, явищ, взаємозв'язків, подій тощо становить не що інше, як основу процесів управління. таких як пошук, фіксація, аналіз, оцінка, поширення соціальної інформації, тобто інформації, пов'язаної з відображенням і перетворенням різних форм життєдіяльності людей. Безсумнівно, для належного контролю та аналізу багатьох важливих факторів і пошуку оптимальних управлінських рішень необхідне відповідне інформаційне забезпечення. Тому як ті, хто приймає управлінські рішення, так і ті, хто їх готує, повинні мати доступ до достовірних і повних даних про стан місцевого самоврядування. Одним із найскладніших завдань, безперечно, є інформаційне забезпечення органів місцевого самоврядування. Це має кілька причин. По-перше, різко збільшився потік інформації до органів місцевого самоврядування. По-друге, зростає потреба у більш якісній обробці інформації. Отже, лише за умови вдосконалення інформаційних технологій, їх широкого впровадження та використання можливе виконання завдань, поставлених перед процесами управління державними органами. Це потребує пошуку нових шляхів і методів організації обробки інформаційних потоків. Об'єкт дослідження: інформаційне забезпечення органів публічної влади. Предмет дослідження: діяльність органів публічної влади у контексті інформаційного забезпечення. Мета дослідження: аналіз інформаційного забезпечення органів публічної влади. Результати дослідження: розглянули інформаційне забезпечення: сутність, принципи, функції; дослідили інформаційне забезпечення діяльності органів публічної влади: значення та зміст; проаналізували державну інформаційна політика як джерела створення єдиного інформаційного простору; проаналізували іноземний досвід інформаційного забезпечення публічних органів влади; навели загальну характеристика діяльності Департаменту міжнародних зв'язків та міжнародного співробітництва ЛОДА; зробилт оцінку ефективності системи управління інформаційного забезпечення органів публічної влади; запропонували напрями удосконалення системи інформаційного забезпечення органів місцевого самоврядування; навели напрями удосконалення механізмів реалізації державної інформації політики в Україні.

Today, it is noted all over the world that information is undoubtedly the most important means of organizing and regulating people's private and public life, one of the forms of consolidation and dissemination of existing and acquired knowledge. Information as a set of collected and systematized information, data, factors, characteristics regarding relevant issues, processes, phenomena, relationships, events, etc., is nothing but the basis of management processes. such as search, recording, analysis, evaluation, distribution of social information, that is, information related to the reflection and transformation of various forms of people's life. Undoubtedly, appropriate information support is necessary for the proper control and analysis of many important factors and the search for optimal management solutions. Therefore, both those who make management decisions and those who prepare them should have access to reliable and complete data on the state of local self-government. Undoubtedly, one of the most difficult tasks is information provision of local self-government bodies. This has several reasons. First, the flow of information to local self-government bodies increased dramatically. Secondly, there is a growing need for higher quality information processing. Therefore, only under the condition of improvement of information technologies, their wide implementation and use, it is possible to fulfill the tasks set before the management processes of state bodies. This requires finding new ways and methods of organizing the processing of information flows. Object of research: information provision of public authorities. The subject of the study: the activity of public authorities in the context of information provision. The purpose of the study: analysis of information provision of public authorities. Research results: considered information support: essence, principles, functions; researched the information provision of the activity of public authorities: meaning and content; analyzed the state information policy as a source of creating a unified information space; analyzed the foreign experience of information provision of public authorities; provided a general description of the activities of the Department of International Relations and International Cooperation of the State Administration of Local Government; make an assessment of the effectiveness of the information management system of public authorities; proposed directions for improving the system of information provision of local self-government bodies; pointed out directions for improving the mechanisms of implementation of state policy information in Ukraine.
Improvement of the information support system of the Department of International Technical Assistance and International Cooperation of the Lviv Regional State Administration in conditions of digitalization
Keywords: 6.281.00.00; інформаційне забезпечення; напрями вдосконалення; інформаційний простір; органи публічної влади; information support; areas of improvement; information space; public authorities