Становлення українського національного інституту громадянства у добу революції (1917–1921 рр.): законодавчий аспект - Терлюк, Іван; Terlyuk, Ivan; Терлюк, Иван (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Досліджено законодавчий аспект правового регулювання громадянства в українських національних державних формаціях 1917–1921 рр. Встановлено, що проблемі законодавчого регулювання інституту громадянства українські державні формації загалом приділяли недостатньо уваги, а недооцінка самого фактора громадянства в контексті забезпечення інтересів власне етнічних українців певною мірою призвела до того, що українці втратили власну національну державність.

We examine the legislative aspect of legal regulation of citizenship in the Ukrainian national state formations of 1917–1921. There is an idea that Ukrainian state formations generally paid insufficient attention to the problems of legal regulation of citizenship Institute and the underestimation of the factor of nationality in the context of the interests of the ethnic Ukrainian to some extent contributed to the loss of the Ukrainian national state of their own.

Исследуется законодательный аспект правового регулирования гражданства в украинских национальных государственных формациях 1917–1921 гг. Установлено, что проблеме законодательного регулирования института гражданства украинские государ- ственные формации в целом уделяли недостаточное внимание, а недооценка самого фактора гражданства в контексте обеспечения интересов этнических украинцев в определенной степени стала причиной потери украинцами национальной государственности.
Formation of ukrainian national institute of citizenship during the revolution (1917–1921 y.): legislative aspect
Становление украинского национального института гражданства в годы революции (1917–1921 гг.): законодательный аспект
Keywords: інститут громадянства; законодавство про громадянство; Українська Центральна рада; УНР; Директорія УНР; Українська Держава; ЗУНР; Institute of nationality; citizenship legislation; the Ukrainian Central Council; the UNR; the Directory of UNR; Ukrainian State; WUPR-union; институт гражданства; законодательство о гражданстве; Украинская Центральная рада; УНР; Директория УНР; Украинская Держава; ЗУНР; 34; [316.75 (4)]; 32 (477) “1917/1921”