Про коливальний перебіг карбоній-іонних реакцій перетворення вуглеводнів - Патриляк, Казимир; Патриляк, Любов; Тарануха, Олег (Видавництво Державного університету “Львівська політехніка”, 2000)
На фоні відомих та широко досліджуваних гомогенно- каталітичних та гетерогенно-каталітичних окисно-відновних коливальних реакцій, а також на підставі нещодавно виявленого явища коливальної адсорбції дано трактування суті перемикального механізму утворення сполук включення твердого карбаміду з н-парафінами, рівно ж як і карбоній-іонних реакцій алкілування ізобутану бутенами і крекінгу кумолу для випадку коливального перебігу цих трьох різнорідних процесів. Показано значущість вивчення перебігу цих процесів у коливальному режимі з погляду підвищення ефективності їх реалізації.

Description the nature of switching mechanism of inserting hard carbamide n-parafins products formation has been done on the bases of discovered vibration adsorption including well-known widely investigated homo- and heterogenous-catalytic vibration reactions* The importance of such type processes studying in vibration conditions from their increasing effective realization point of view has been shown.
Keywords: 541.128.7