Проблема збільшення коефіцієнта посилення каналу відхилення напруги АРЗ СД - Коновал, B. C.; Скрипник, 0. І.; Пришляк, Я. Д. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Розглянуто спосіб збільшення коефіцієнта посилення каналу відхилення напруги АРЗ СД введенням інерційно-диференційної ланки та досліджено її вплив на статичну стійкість енергосистеми. The way of increase of factor of amplification on the channel of a deviation of a pressure of automatic excitation controller by introduction of an inertial-differential link is considered and its influence on static stability of power system is investigated.