Клим Ганкевич: у пошуках національної філософії(Передмова до українського перекладу праці Клима Ганкевича “Життя, твори і філософська система Броніслава Трентовського”) - Кадикало, Андрій; Kadykalo, Andrii (Видавництво Львівської політехніки, 2022)
К. Ганкевич дослідив творчу спадщину польського філософа Б. Трентовського. Цю працю вперше перекладено українською мовою. Вона цікава для дослідників української філософії. У праці К. Ганкевича присутні поняття, що мають оригінальне значення як для української, так і для польської філософії. У цій праці К. Ганкевич прагнув продемонструвати, що слов’янський тип філософування є оригінальним, але й одночасно він є частиною європейської філософської традиції.

K. Hankevych published this work as research of the philosophical ideas of Polish philosopher B. Trentowski. This Hankievych’s work is translated into Ukrainian for the first time. This work is of interest for researchers of Ukrainian philosophy. In this work, there are notions that are important for the Ukrainian as well as Polish philosophical terminology. In this work, K. Hankevych tried to show originality of the Slavic philosophy. However, he also thought that the Slavic philosophy is a part of the European philosophical tradition.
Klym Hankevych: In the Search of the National Philosophy (Foreword to the Ukrainian Translation of Klym Hankevych’s work “Life, Works and Philosophical System of Bronislav Trentowski”)
Keywords: слов’янська філософія; німецька філософія; тіло; душа; самість; Slavic philosophy; German philosophy; body; soul; selfhood; 141; 165.6/.8