Професійні назви орнаментики в термінології художньої кераміки - Левун, Ніна; Рисич, Юлія (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Статття присвячена розгляду мікротерміносистеми орнаментики в термінології художньої кераміки. Авторами робиться сроба вирішити дискусійні питання, пов’язані з необхідіністю розгляду цієї термінології, шляхом впорядкування термінології на основі структурного аналізу з відтворенням домінантних у ній способів термінотворення й розв’язання питання термінованості народних назв у складі досліджуваної терміносистеми,

The article is devoted to ornamental art's microsystem of terms in its connection with both linguistic and art systems. The directions and reasons of discussion about this system are overlooked. The ways of nomens originating like use of secondary nomination or derivative affixes for this purpose are analysed. Also the ways of puting nomens in term status are examined.