Гнучке управління проектами виробництва високотехнологічних продуктів в умовах цифровізації - Ільницький , Віталій Станіславович (Національний університет «Львівська політехніка», 2024)
Дисертацію присвячено проблемам гнучкого управління проектами виробництва високотехнологічних продуктів в умовах цифровізації, вибору методів та оцінювання ефективності їх впровадження. Актуальність даного наукового дослідження полягає у тому, що при втіленні проектів, компанії твикористовують різноманітні методи управління і не всі вони є ефективні. Розв’язання цієї проблеми є особливо важливою зараз, коли середовища функціонування компаній стають дедалі динамічнішими та непередбачуванішими, враховуючи політичні та економічні кризи держав, війни, пандемії. Реалізування проектів у даній сфері зазнає постійних змін в умовах розвитку технологій. Сучасна динаміка ринку та стрімке підвищення вимог до швидкості реалізації та якості продукту вимагають глибшого та аналітичного підходу до вибору методів управління. Дослідження у цій сфері виявляє, що різні методи управління проектами мають різний рівень придатності в залежності від специфіки проекту, його масштабу, складності та вимог замовника. Тому вибір правильного методу стає стратегічно важливим завданням для будь-якого проекту, оскільки від цього залежить і його конкурентоспроможність на ринку. The dissertation is dedicated to solving problems of flexible project management in the production of high-tech products in the era of digitalization, selecting methods, and assessing the effectiveness of their implementation. Solving this problem is especially important now, when the operating environments of companies are becoming more and more dynamic and unpredictable, taking into account the political and economic crises of states, wars, pandemics. The implementation of projects in this field undergoes constant changes due to technological advancements. Previously, emphasis on development tools and project management methods could be seen as one of the main stages ensuring project success. However, the current market dynamics and rapid increase in demands for speed of implementation and product quality require a deeper and more analytical approach to choosing a management method. Research in this field reveals that different project management method have varying degrees of applicability depending on the project's specificity, scale, complexity, and client requirements. Therefore, choosing the right method becomes a strategically important task for any project, as its competitiveness in the market depends on it. The implementation of projects in this field undergoes constant changes in the conditions of technological development. Modern market dynamics and rapidly increasing requirements for the speed of implementation and product quality require a deeper and analytical approach to the selection of management methods.
Agile project management in the production of high-tech products in the conditions of digitalization
Keywords: метод, гнучке управління, проект, проектне управління, продукт, оцінювання ефективності, ітерація, цифровізація, method, agile management, project, project management, product, effectiveness evaluation, iteration, digitalization; 658.011