Yezerska, OksanaKalynyuk, TymofiyVronska, Lyudmula2014-02-112014-02-112013Yezerska O. Quantitative determination of hydroxycinnamic acids in chicory root / Oksana Yezerska, Tymofiy Kalynyuk, Lyudmula Vronska // Chemistry & Chemical Technology. – 2013. – Volume 7, number 3. – P. 247–250. – Bibliography: 7 titles.https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/23401The possibility for applying of a direct spectrophotometry to quantify totality of hydroxycinnamic acid derivatives is investigated. As a quantitative criterion for quality assessment of chicory roots the total content of hydroxycinnamic acid derivatives of at least 0.3 %, expressed as chlorogenic acid, is suggested. Досліджено можливість застосування прямої спектрофотометрії для кількісного визначення гідроксикоричних кислот. Як кількісний критерій якості коренів цикорію запропоновано вміст гідроксикоричних кислот не менше 0,3% у перерахунку на кислоту хлорогенову.enchicory rootsquantitative assayhydroxycinnamic acidsspectrophotometryкорені цикоріюкількісне визначеннякількісне визначенняспектрофотометріяQuantitative determination of hydroxycinnamic acids in chicory rootКількісне визначення гідроксикоричних кислот у коренях цикоріюArticle