Феномен єврейського театру в Україні та США - Гой, Б. В (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Висвітлено питання розвитку єврейської театральної культури на теренах сучасної України, її впливу на розвиток сучасного американського і світового театрального мистецтв, зокрема на розвиток жанру мюзиклу та формування принципів побудови театру мюзикл-холу, а тако жз’ясовано, яке місце в цих процесах належить давній українській музично-пісенній культурі. The article is devoted to illumination of question of development of the Jewish theatrical culture at the territory of modern Ukraine and its influence on development of modern American and world theatrical culture.