Моделювання електричної системи як засіб для побудови нейронної мережі ідентифікації джерел гармонік - Амброз, В. М.; Варецький, Ю. О.; Наконечний, Т. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Розглянуто проблему ідентифікації напруг вищих гармонік в електричній мережі з нелінійними навантаженнями за допомогою штучної нейронної мережі. запропоновано здійснювати вибір структури нейронної мережі вхідної комбінації величин а також тренувальної множини на основі даних отриманих внаслідок моделювання характерних режимів електричної мережі. Voltage harmonic identification problem in electrical network consisting nonlinear loads on the neural network basis is described. It was proposed to select the neural network architecture and inputs, as well as training set by results of modeling power system representative operations.
Keywords: моделювання; нейронні мережі; гармонік; джерела