Анализ энергетических показателей частотного электропривода с помощью программы моделирования PSPICE - Малахов, В. П.; Петрушин, B. C.; Кельбас, Д. Н.; Рябинин, С. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
При сумісному розгляді у математичній моделі частотного електропривода напівпровідникового перетворювача, двигуна та навантажувального механізму запропоновано використовувати аналогову модель перетворювача, отриману за допомогою програми моделювання PSPICE. Розглянуто зміни ККД та коефіцієнта потужності електропривода під час регулювання. Результати теоретичного аналізу підтверджені експериментально.