Дослідження констант кополімеризації біологічно активних сульфамідних мономерів - Чуйко, Л. С.; Краюткіна, О. М. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2004)
Визначено і проаналізовано константи кополімеризації (r1 і r2) біологічно активних сульфамідних мономерів різної природи і структури з вінільними мономерами. Показано, що розподіл біологічно активних груп у макромолекулах бінарних кополімерів є досить регулярним. Синтезовані біоцидні кополімери можуть бути використані для створення на їх основі полімерних лікарських препаратів комбінованої дії. The constants of copolymerization (r1 і r2) of biologic active sulfumide monomers of the different nature and structure with vinyl monomers were investigated and analyzed. It was shown, that allocation of biologic active groups in the macromolecules of binary copolymers is enough regular. Synthesized biocide copolymers can be used for the obtaining on their base new polymer medical preparations with combined action.