Підходи до фільтрації спотворених Гауссівським шумом зображень - Ігнатович, А. О.; Парамуд, Я. С.; Капшій, О. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Проаналізовано методи фільтрації зображень, спотворених білим гауссівським шумом. Показано, що для покращення ефективності фільтрації доцільно проводити удосконалення пошуку та виділення регулярних структур, надлишковості на зображення.
In this article methods of filtration of images disfigured by white gaussian noise are analysed. It demonstrates that search and selection of regular structures and surplus of the image are necessary for the improvement of efficiency of filtration.