Інформаційна система для стоматологічної клініки з можливістю виявлення патологій на панорамних знімках зубів - Олескевич, Софія Володимирівна (Національний університет «Львівська політехніка», 2023)
Бакалаврська кваліфікаційна робота виконана студенткою групи КН-413 Олескевич Софією Володимирівною. Тема «Інформаційна система для стоматологічної клініки з можливістю виявлення патологій на панорамних знімках зубів». Робота направлена на здобування ступеня бакалавр за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки». Метою дипломної роботи є розробка моделі на основі нейронної мережі для виявлення патологій за 2D ортопантомограмами та порівняння точності отриманих результатів з іншими моделями, розробка простого веб-додатку для візуалізації отриманих результатів. Об’єктом роботи є виявлення атиповостей на рентгенівських знімках за допомогою нейронних мереж. Предметом дослідження є методи та алгоритми для виявлення об’єктів на зображеннях за допомогою нейронних мереж. У результаті виконаної дипломної роботи було анотовано та розроблено власний датасет, розроблено три моделі для визначення атиповостей на знімках, розроблено веб-додаток, який дозволяє завантажити зображення та отримати передбачене зображення як результат. Загальний обсяг роботи: 60 сторінок, 40 рисунків, 10 формул. Bachelor`s qualification work was completed by Sofya Volodymyrivna Oleskevych, a student of group CS-413. The aim of this work is to obtain a bachelor's degree in the field of 122 "Computer Science". The aim of the thesis is to develop a neural network based model to detect diseases based on 2D OPG X-rays and to compare the accuracy of the obtained results with other models and develop a web application for visualization of the obtained results.
Keywords: стоматологія, зуби, атиповості, нейронна мережа, dentistry, detection, teeth, caries, implant, neural network.