Становлення системи національної військової освіти в Україні (1917–1918 рр.) - Химиця, Н. О. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2000)
Досліджено процес українізації навчальних військових закладів у 1917 р. та початки організації національної військової системи освіти протягом жовтня 1917 – квітня 1918 рр. The article investigats the process of the ukrainization of the school military institution in 1917 and the beginning of the organization of national military system during the period from October 1917 to April 1918.