Екологічні переваги застосування добрив, капсульованих плівкою природних дисперсних сорбентів - Мальований, М. С.; Гавриляк, М. Я.; Нагурський, О. А.; Матічин, В. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Здійснено моніторинг забруднень ґрунтів внесеними мінеральними добривами. Досліджено можливість застосування екологічно безпечних добрив, створених за допомогою капсулювання частинок добрива сумішшю із дисперсних сорбентів та сульфатного мила. Встановлено умови максимальної міцності композиції та часу досягнення цієї міцності. The monitoring of soil polluting by mineral fertilizers was conducted. There was investigated the possibility of use of ecologically friendly fertilizers which are made by their parts capsulation by mixture from dispersed sorbents and sulphate soap. The conditions of maximal strength of this composition and the time needed to achieve it were estimated.
Keywords: мінеральні добрива; дисперсні сорбенти