Порівняльний аналіз алгоритмів роботи ТСР-протоколу при самоподібному трафіку у вузькому місці мережі. - Карпухін, О.; Кіріченко, Л.; Радівілова, Т. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Здійснено імітаційне моделювання роботи мережі при самоподібному трафіку і наявності вузького місця в системі. Проведено порівняльний аналіз різновидів протоколів сімейства TCP (NewReno, Reno, Tahoe і ін.) і проаналізовано різні алгоритми роботи цих протоколів. Показано, що найоптимальнішим є використання протоколу ТСР Vegas.In this paper imitating modelling of a network work is spent at the self-similar traffic and bottleneck presence in system. The comparative analysis of reports versions of family TCP (NewReno, Reno, Tahoe, etc.) is carried out and various algorithms of given reports work are analysed. It is shown that the optimal is use of report ТСР Vegas.
Keywords: протоколи сімейства TCP; вузьке місце; самоподібний трафік; вікно перевантаження; TCP-protocol; bottleneck; self-similar traffic; congestion window