Роль структурного стану границь зерен під час контактного руйнування покращуваних сталей - Кузін, О. А.; Беспалов, С. А. (Видавництво Державного університету «Львівська політехніка», 2000)
Наведені результати досліджень впливу температури гартування і умов відпуску на структуру і зносостійкість сталей 40Х і 40ХС. Показано, що причиною підвищення інтенсивності зношування під час розвитку різнозернистості і відпускної крихкості є зменшення когезивної міцності в сталях. The influence of hardening temperature and tempering condition on structure and wear resistance of steels 40X and 40XC are researched. The cause of increase of wears intensity with development of variation in grain size and temper brittleness is decrease of cohesion strength in steels.