Основні тенденції розвитку ринку житлового комплексу України - Гірна, О. Б.; Полишенкова, А. В.; Янковська, Л. А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розкрито основні аспекти розвитку ринку житлового комплексу України в таких напрямах: структура житлового комплексу, бюджетне фінансування, насиченість ринку, попит та здатність утримання житла, оснащення та технічний стан житла, динаміка цін на продаж помешкань тощо. Запропоновано комплекс заходів стосовно позитивних тенденцій розвитку ринку, пріоритетну роль відведено державному регулюванню. The main aspects of the housing complex market development in Ukraine in such directions as the inhabited complex structure, budget financing, the market saturation, demand and ability of the habitation deduction, dynamics of the prices on the habitation sale and so on are opened. The complex measures of the positive tendencies development in the market are offered, thus a priority role to the state regulation is removed.