Проект відділення виробництва харчового барвника “Червоного спеціального AG” продуктивністю 100 т/рік - Симоненко, Юлія Сергіївна; Symonenko, Yuliia Serhiivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Об’єкт дослідження: технологія одержання Червоного спеціального (Е129). Предмет роботи: складання матеріального балансу, теплового балансу, технологічної схеми, проектування основних елементів апаратурного оформлення для виробництва Червоного спеціального, також компонування обладнання на плані цеху. Мета роботи: спроектувати актуальне виробництво Червоного спеціального (Е129). В першому розділі наведений літературний огляд. Другий розділ містить повну характеристику вихідної сировини, продуктів. У третьому розділі описані матеріальні розрахунки. Четвертий розділ містить технологічну схему та її опис. В п’ятому розділі наведений технологічний розрахунок обладнання. Шостий розділ містить норми технологічного режиму. У сьомому розділі наведений тепловий баланс. Восьмий розділ присвячений розрахунку основного апарату з перемішуючим засобом. Дев’ятий розділ містить компонування обладнання в цеху. В розділі охорони праці наведені принципи забезпечення безпеки виробничих процесів. Економічний розділ висвітлює проведені розрахунки показників, що відображають ефективність виведення продукції на український ринок.

Object of research: technology for producing Allura Red (E129). Subject of work: drawing up a material balance, heat balance, technological scheme, designing the main elements of hardware design for the production of Allura Red, as well as the layout of equipment on the workshop plan. Purpose: to design the actual production of Allura Red (E129). The first chapter contains a literature review. The second chapter contains a full description of the raw materials and products. The third chapter describes material calculations. The fourth chapter contains the flow chart and its description. The fifth chapter contains the technological calculation of the equipment. The sixth chapter contains the norms of the technological regime. The seventh chapter contains the heat balance. The eighth chapter is devoted to the calculation of the main apparatus with the agitator. The ninth chapter contains the equipment layout in the shop. The labor protection section describes the principles of ensuring the safety of production processes. The economic section highlights the calculations of the indicators reflecting the efficiency of the product launch on the Ukrainian market.
Project of a section of manufacturing food colorant Allura Red AC with an annual productivity of 100 tonnes
Keywords: 6.161.00.00