Кислотне перероблення лангбейніто-полігалітового концентрату на калійно-магнієве добриво - Перекупко, Т. В.; Максимович, І. Є.; Блажівський, К. І.; Голдак, О. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Досліджено розчинення лангбейніто-полігалітового концентрату у 15 % розчині хлоридної кислоти за різних масових співвідношень між твердою і рідкою фазами, визначено оптимальне значення цього чинника, яке забезпечує 93 % ступінь вилучення К+ в розчин. Запропоновано висолювати шеніт з одержаного розчину ацетоном. Вихід шеніту за калієм становить 92 %, а за магнієм – 56 %. The dissolution of langbeinite-polygalite concentrate in the water solutions of hidrochloric acid with content 15 % НСl and the different correlation between solid and liquid phases has been investigated. Degree of solvent from К+ was 93 %. With obtained solution shoenite was precipitated by acetone. The yield of shoenite was amounts to 92 % for potassium and 56 % for magnesium.