Іноземний капітал в банківській системі України. - Слав’юк, Р. А. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2009)
Глобалізація світових фінансових ринків породжує інтенсивний рух капіталу. За таких умов виникають нові вимоги до інвесторів. Суперечності між вимогами СОТ та національними інтересами не сприяють оптимізації рівня впливу іноземного капіталу. В таких умовах рух іноземного капіталу супроводжується стихійним проникненням на вітчизняний ринок значного числа банків, що породжує різного роду наслідки. Рух іноземного капіталу не припинився і в період кризи. На ринку банківських послуг України домінують провідні банки семи країн.