До проблеми управління комплексною системою безпеки кіберфізичних систем - Дудикевич, В. Б.; Микитин, Г. В.; Ребець, А. І.; Dudykevych, Valeriy; Mykytyn, Galyna; Rebets, Andrii (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
Проаналізовано моделі управління інформаційною безпекою (ІБ) кіберфізичних систем (КФС) згідно з ISO/IEC TR 13335 та ISO/IEC 27001, що є підґрунтям розвитку методології управління комплексною системою безпеки (КСБ) в рамках моделі управління “плануй – виконуй – перевіряй – дій”. Запропоновано структуру управління КСБ КФС на рівні життєвого циклу інформації та багаторівневої моделі “кібернетичний простір – комунікаційне середовище – фізичний простір” на основі концепції “об’єкт – загроза – захист”, яка розширює застосування системи управління ІБ.

Models of information security (IS) management of cyber-physical systems (CPS) were analyzed according to ISO/IEC TR 13335 and ISO/IEC 27001, which are the basis for developing a management methodology of a complex security system (CSS) within the management model “plan – do – check – act”. The CSS management structure of CPS was proposed at the level of an information life cycle and the multilevel model “cyberspace – communication environment – physical space” based on the conception “object – threat – protection”, which extends an application of the IS management system.
On the problem of complex security system management of cyber-physical systems
Keywords: інформаційна безпека; моделі та методи управління; кіберфізична система; життєвий цикл інформації; комплексна система безпеки; концепція “об’єкт – загроза – захист”; information security; management models and methods; cyber-physical system; life cycle of information; complex system security; conception “object – threat – protection”; 004.056