Особливості впливу епоксидованої соєвої оливи на властивості полілактидних матеріалів - Куліш, Б. І.; Кечур, Д. І.; Масюк, А. С.; Левицький, В. Є.; Kulish, B. I.; Kechur, D. I.; Masyuk, A. S.; Levytskyi, V. Ye. (Lviv Politechnic Publishing House, 2005)
Розроблено полілактидні композиційні матеріали із пластифікатором-компатибілізатором – епоксидованою соєвою оливою, які наповнені органічним наповнювачем крохмалем і неорганічним – кальцію карбонатом. На підставі інструментальних методів аналізу досліджено вплив епоксидованої соєвої оливи на особливості фізико-хімічних взаємодій у системі. Визначено зміну реологічних і теплофізичних властивостей та коефіцієнта структури розроблених полілактидних матеріалів залежно від компонентного складу.

Polylactide composite materials with the plasticizer-compatibilizer epoxidized soybean oil, which are filled with organic filler starch and inorganic – calcium carbonate, have been developed. Based on instrumental methods of analysis, the influence of epoxidized soybean oil on the features of physicochemical interactions in the system was investigated. A change in the rheological and thermophysical properties of the developed polylactide materials was established depending on the component composition.
Features of the effect of epoxidized soybean oil on the properties of polylactide materials
Keywords: полілактид; кальцію карбонат; крохмаль; епоксидована соєва олива; polylactide; calcium carbonate; starch; epoxidized soybean oil