Możliwości zwiększenia korzyści rewizji finansowej dla jednostek podlegających obowiązkowi badania sprawozdania finansowego - Kwiatkowska, R. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Зазначено чинники, що визначають ефективність фінансової ревізії. З цією метою зроблено огляд процедури дослідження фінансової звітності в контексті можливих для реалізації вигод, котрі реалізують окремі групи децидентів. Крім того, зроблено спробу визначити головні причини недостатнього використання можливостей фінансової ревізії. Аналіз чинних правових актів, літератури з предмета та аудиторських оцінок та рапортів підтверджує, що аудит може підштовхнути до позитивних змін у сфері фінансового рапортування, підвищити ефективність внутрішньої перевірки, ідентифікації й управління ризиком. The purpose of this article is to identify factors that determine the effectiveness of auditing of financial statements. To achieve the objective, was analyzed audit procedures in the context of viable benefits realized by each group decision-makers. In addition, attempts to identify the main reasons for the under use of the possibilities offered by the audit procedure. Analysis of existing legislation, literature reviews and reports prepared by the auditors confirmed that the audit can cause a positive change in financial reporting, effectiveness of internal control, risk identification and management.
More benefits of auditing for bodies are subject to the financial statements
Keywords: фінансова ревізія; аудит; процедури перевірки фінансової звітності; financial audit; audit; procedures audited finanzial statements