Прийняття управлінських рішень з урахуванням запланованих ризиків діяльності машинобудівних підприємств - Беднарська, О. Р. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Розглянуто проблему урахування запланованих ризиків у прийнятті управлінських рішень. Подано принципи впливу ризиків на процес прийняття управлінських рішень. Визначено типові ризики на етапах прийняття управлінських рішень та методи їх оптимізування. Розроблено підхід до формування групи експертів для прийняття стратегічних раціональних рішень. This article deals with the managing of expected risks in the business decision taking process. It discloses the fundamentals of risk effects on decision taking. The author of the research describes the typical risks and the methodology of risk optimization. The article also determines the ways the expert group is formed for strategic decision making.
Business decision taking process with the managing of expected risks of activity of machine-building enterprises
Keywords: управлінське рішення; економічний ризик; планування економічного ризику; машинобудівне підприємство; оптимізування ризику; ризик-менеджмент; оцінювання економічного ризику; management decision; economic risk; planning of economic risk; machine-building enterprise; risk optimization; risk-management; evaluation of economic risk