Аналітичні терміни загальнотехнічної галузі - Гаращенко, Лілія (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
У статті розглянуто закономірності формування аналітичних термінів, проводиться їхній семантичний аналіз. Визначено типові структурні моделі, за якими створюються загальнотехнічні терміни-словосполучення. The article brings to the complex of regularities of analytical terms building. The all-embracing semantic analysis of such kind of terms is done thoroughly. The sum of typical structural models which are building examples to general technical terms word-combinations tended to be investigated in succession.
Keywords: українська мова; аналітичний термін; термін-словосполучення; семантична структура; структурна модель; двокомпонентна конструкція; трикомпонентна конструкція; term-word-combination; Ukrainian language; analytical term; semantic structure; word-building model; two-component construction; three-component construction