Використання енергії сонця для підігріву субстрату побутового біореактора - Фурдас, Ю. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Проаналізовано теплові потоки резервуару метантенка побутової біогазової установки для теплого періоду року. Запропоновано схему теплопостачання біореактора за допомогою сонячного випромінювання та визначено економічний ефект від використання сонячної енергії для підігріву субстрату. Результати досліджень наведено у графічному вигляді. The analysis of heat flow tank reservoir of household biogas plant for warm season is carried out. The scheme of heat bioreactor is proposed using solar radiation and determines the economic effect of using solar energy to heat the substrate. The research results are presented graphically.
Keywords: біогазова установка; метантенк; метаногенез; біогаз; анаеробне бродіння; температурні режими; biogas plant; metantenk; methanogenesis; biogas; anaerobic fermentation; temperatures