Synthesis of heterocyclic thioamides and copper(II) coordination compounds based on them - Ranskiy, Anatoliy; Didenko, Natalia; Gordienko, Olga (Lviv Politechnic Publishing House, 2017)
Модифікованою реакцією Вільгеродта- Кіндлера синтезовані ариламіди гетарил-2-тіокарбонової кислоти. Отримані сполуки досліджені методами хімічного аналізу, ІЧ- та 1Н ЯМР-спектроскопією. Методами тради- ційного та прямого синтезу на основі бензімідазол-2-N-(4- етоксифенил)карботіоаміда (НL4) отримано кординаційні сполуки загальної формули [Cu(HL4)Cl2]2 · хCH3OH (х = 0, 2). Молекулярна і кристалічна структура комплексу [Cu(HL4)Cl2]2 · 2CH3OH встановлена методом рентгено- структурного аналізу.

1Arylamides of hetaryl-2-thiocarboxylic acid were synthesized viaWillgerodt–Kindler modified reaction. The final products were studied by means of chemical analysis, IR- and 1H NMR-spectroscopy. The coordination compounds of the general formula [Cu(HL4)Cl2]2 · ·хCH3OH (х = 0, 2) were obtained via traditional and direct synthesis based on benzimidazol-2-N-(4-ethoxyphenyl) carbothioamide (HL4). Using X-ray analysis the molecular and crystal structures of [Cu(HL4)Cl2]2 · 2CH3OH complex were determined.
Синтез гетероциклічних тіоамідів та координаційних сполук купруму(II) на їх основі
Keywords: гетероциклічні тіоаміди; біядерні комплекси купруму(ІІ); рентгеноструктурний аналіз; heterocyclic thioamide; copper(II) binuclear complex; X-ray analysis