Земельна реформа - основна ланка земельних перетворень в Україні - Ступень, М.; Малахова, С. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Для розуміння сутності української земельної реформи необхідно ставити дві цілі: реформування земельних відносин на основі визнання прав та інтересів людини (роздержавлення земель) та раціональне, високоефективне й екологобезпечне використання земельних ресурсів, підвищення родючості та всебічна охорона ґрунтів. Земельна реформа буде здійснена лише тоді, коли забезпечимо економічно ефективне й екологічно безпечне використання земель. Тільки тоді Україна зможе стати конкурентоспроможною на європейському й світовому агропродовольчих ринках. Для понимания сущности украинской земельной реформы необходимо ставить две цели: реформирование земельных отношений на основе признания прав и интересов человека (разгосударствления земель) и рациональное, высокоэффективное и экологически безопасное использование земельных ресурсов, повышение плодородия и всесторонная охрана почв. Земельная реформа будет осуществлена лишь тогда, когда обеспечим экономически эффективное и экологически безопасное использование земель. Только тогда Украина сможет стать конкурентоспособной на европейском и мировом агропродовольственных рынках. To understand the essence of Ukrainian land reform is necessary to put two goals: reforming the existing land relations on the basis of recognition of the rights and interests of rights (privatization of land) and management, highly efficient and ecologically safe land use, soil fertility and overall soil protection. The future of land reform can answer that – the idea will be implemented only when provide cost-effective and environmentally safe land use. Only in this way Ukraine can become competitive on the European and world food markets.
Земельная реформа - основное звено земельных преобразований в Украине
Land reform – key chain land changes in Ukraine
Keywords: земельна реформа; земельна власність; процес роздержавлення земель; земельні ділянки; система державного управління земельними ресурсами