Часові кореляційні функції багатокомпонентної рідкої суміші магнітних та немагнітних частинок - Бацевич, О. Ф.; Мриглод, І. М.; Рудавський, Ю. К.; Токарчук, М. В. (Видавництво Державного університету "Львівська політехніка", 2000)
Проаналiзовано структуру гiдродинамiчної матрицi сумiшi магнiтних та немагнiтних частинок і запропоновано узагальнення, що дає можливість вивчення гiдродинамiки багатокомпонентної сумiшi. Методом матричної теорiї збурень знайдені колективні моди, з яких 2 – звуковi, решта m – дисипативні, де m визначається кількістю аддитивних iнтегралiв руху. Знайденi аналiтичнi вирази для часових кореляцiйних функцiй системи і для випадку двокомпонентної сумiшi наведені вирази для динамiчних структурних факторiв. The structure of hydrodynamic matrix of a mixture of magnetic and nonmagnetic particles was analyzed, and generalization which allows to consider the hydrodynamics of a multicomponent mixture was proposed. By the means of matrix perturbation theory the collective modes were found, two of which are sound and the rest m – dissipative, where m is determined by the number of additive integrals of motion. The analytical expressions for time correlation functions were derived and for the case of binary mixture expressions for the dynamical structure factors presented.