Вплив парціального тиску водяної пари та Індекса показника заломлення повітря на величини cухої та вологої складових зенітної тропосферної затримки - Турчин, Н. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Розглядаються основні формули визначення індексу показника заломлення повітря для ультракоротких радіохвиль а також формули для обчислення парціального тиску водяної пари. За ними визначено суху і вологу складові зенітної тропосферної затримки числовим інтегруванням. Проведено порівняння з відповідних затримок, за формулами (1-3) та формулами (4) і (5).
Influence of steam partial pressure and the air refractive index on the values of the dry and wet zenith tropospheric delay
Keywords: суха та волога складові зенітної тропосферної затримки; індекс показника заломлення; парціальний тиск водяної пари