Дизайн інтер'єру палат та кабінетів педіатричного відділення Лікарні Святого Миколая першого медоб'єднання Львова для дітей, вул. Пилипа Орлика, 4 - Носова, Олександра Олександрівна; Nosova, Oleksandra Oleksandrivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Бакалаврська робота на тему « Дизайн інтер'єру палат та кабінетів педіатричного відділення Лікарні Святого Миколая першого медоб'єднання Львова для дітей, вул. Орлика ,4.» присвячена створенню безпечного, адаптивного та емоційно підтримувального простору в межах закладу охорони здоров’я для дітей. Основною ідеєю проєкту є формування лікувального середовища, що сприяє психологічному комфорту, відновленню та активній участі сім’ї у процесі одужання дитини. У першому розділі розглянуто теоретичні основи організації дитячого медичного простору з урахуванням психофізіологічних особливостей дітей, впливу середовища на їхній емоційний стан та ролі інтер’єру в терапевтичному процесі. Другий розділ присвячено аналізу нормативних вимог до функціонального зонування, ергономіки, безпеки, доступності та універсального дизайну для дітей з різними потребами. Вивчено підходи до формування мікропростору дитини та забезпечення умов інклюзії. У третьому розділі реалізовано практичну частину проєкту, що охоплює інтер’єри палат, маніпуляційної, кабінету завідуючої та санітарних приміщень педіатричного відділення. Розроблена стилістична концепція базується на принципах гуманного та терапевтичного дизайну з елементами мінімалізму, кольоротерапії та тактильної комунікації. Запропоновано авторські дизайн-рішення: інтерактивні графічні елементи, функціональні меблі, зручні модулі з безпечних матеріалів. 4 У четвертому розділі подано економічне обґрунтування проєкту: розраховано кошторис, визначено орієнтовні витрати на реалізацію, матеріали та обладнання.

Bachelor's thesis on the topic "Interior design of the wards and offices of the pediatric department of the St. Nicholas Hospital of the First Medical Association of Lviv for children, Orlyka Street, 4." is dedicated to creating a safe, adaptive and emotionally supportive space within the health care institution for children. The main idea of the project is to form a therapeutic environment that promotes psychological comfort, recovery and active participation of the family in the process of the child's recovery. The first section examines the theoretical foundations of organizing a children's medical space, taking into account the psychophysiological characteristics of children, the influence of the environment on their emotional state, and the role of the interior in the therapeutic process. The second section is devoted to the analysis of regulatory requirements for functional zoning, ergonomics, safety, accessibility, and universal design for children with different needs. Approaches to forming a child's microspace and ensuring inclusion conditions are studied. 5 The third section implements the practical part of the project, which covers the interiors of the wards, manipulation room, head's office, and sanitary facilities of the pediatric department. The developed stylistic concept is based on the principles of humane and therapeutic design with elements of minimalism, color therapy, and tactile communication. Author's design solutions are proposed: interactive graphic elements, functional furniture, and convenient modules made of safe materials. The fourth section presents the economic justification of the project: the budget is calculated, the estimated costs for implementation, materials and equipment are determined.
Interior design of the wards and offices of the pediatric department at St. Nicholas Hospital of the First Medical Association of Lviv for Children, 4 Pylypa Orlyka St.
Keywords: 6.022.03.03; дизайн інтер’єру; дитяча лікарня; педіатрія; універсальний дизайн; функціональне зонування; терапія середовищем; інклюзивність; interior design; children's hospital; pediatrics; universal design; functional zoning; environmental therapy; inclusivity