Обчислювач обернено пропорційної функції на число-імпульсному квадраторі - Мороз, Л. В.; Лужецька, Н. М.; Горпенюк, А. Я. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Розроблено метод формування тестових точок для визначення та корекції інтегральної нелінійності багаторозрядних АЦП, що використовують багаторезисторний подільник напруги з усередненням спадів напруги на всіх резисторах. Досліджено вплив похибки опору резисторів багаторезисторного подільника та випадкової похибки АЦП на невиключену похибку корекції інтегральної нелінійності. There is developed method of testing points generation for identification and correction of integral nonlinearity of high performance ADC. The developed method is based on averaging all voltages of multi-resistors voltage divider. It is investigated influence of resistors’ error and random error of ADC on residual error of integral nonlinearity correction for method based on multi-resistor divider.
Keywords: інтегральна нелінійність; невиключена похибка; багаторезисторний подільник напруги; Integral Nonlinearity; Residual Error; Multi-Resistor Voltage Divider