Система віддаленого контролю та керування функціями автомобіля - Дзелендзяк, У. Ю.; Фединяк, І. В.; Дзюба, Є. О.; Dzelendzyak, U.; Fedyniak, I.; Dziuba, Y. (Видавництво Львівської політехніки, 2024)
У статті представлено систему віддаленого контролю та керування функціями автомобіля, розроблену з використанням інноваційних технологій інтернету речей (IoT) і бездротових мереж. Під час розробки системи було застосовано такі технології, як сенсори для моніторингу технічного стану автомобіля, вебсайт для віддаленого доступу, а також мікроконтролери для обробки даних і керування функціями автомобіля на відстані. Використання цих технологій дозволяє власникам транспортних засобів контролювати параметри автомобіля, як-от рівень пального, тиск в шинах та їхній стан, якість повітря в салоні, систему клімат-контролю, а також виконувати дистанційні операції, наприклад, відкриття дверей чи вікон або запуск двигуна. Ця система підвищує безпеку і зручність використання автомобілів у сучасному світі.

The article presents a system of remote control and management of car functions, developed using innovative technologies of the Internet of Things (IoT) and wireless networks. During the development of the system, technologies such as sensors for monitoring the technical condition of the car, a website for remote access, and microcontrollers for data processing and remote control of the car's functions were used. The use of these technologies allows vehicle owners to monitor vehicle parameters such as fuel level, tire pressure and condition, cabin air quality, climate control system, and perform remote operations such as opening doors or windows or starting the engine. This system increases the safety and convenience of using cars in the modern world.
System of remote control and management of vehicle functions
Keywords: система віддаленого контролю автомобіля; бездротові мережі; інтернет речей; сенсори; безпека автомобіля; дистанційне керування; car remote control system; wireless networks; Internet of Things; sensors; car safety; remote control; 004.9