Властивості шумових полів для тестування систем обробки та розпізнавання зображень - Камінський, Р. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2001)
Обґрунтовано правомірність використання шумових полів для побудови тестових зображень для контролю систем обробки і розпізнавання зображень. Наведені основні властивості шумових полів.

The legitimateness to use noise fields for a building of test-image for a checking of systems of image processing and recognitions is substantiated. The basic property of noise fields are presented.
Keywords: 621.3; 681.3