Коригування динамічних характеристик гідравлічного приводу на основі вимірювання положення у попередньому циклі його роботи - Щесьняк, Зб.; Дорожовець, М. М.; Дейнека, Р. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Подано аналіз гідравлічного пресу під час вільного кування. Подано циклограму роботи гідравлічного приводу. Вплив величин, які важко виміряти, чи змінних у часі експлуатації на динаміку приводу гідравлічного преса враховано у запропонованій методиці коригування положення приводу у цьому циклі на основі похибки положення поперечини преса, яку оцінено у попередньому циклі. Роботу пристрою зреалізовано у цифровій формі. Analysis of the hydraulic press operation in the free forging process has been presented in the paper. A cyclogram of the drive operation has been presented. The influence of quantities, which are varying or difficult to measure in the exploitation process, on the press drive dynamics, has been taken into account in the elaborated method of drive position correction. The algorithm for determining the set value in the next deformation pitch on the base of the press crossbar position in the given deformation pitch has been presented. The system has been made in the digital technology.