Структурно-словотвірні особливості сучасної української комп’ютерної термінології - Ментинська, Ірина; Наконечна, Галина (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
У статті розглянуто структурні та словотвірні особливості сучасної комп’ютерної термінології. Виокремлено найпродуктивніші способи творення комп’ютерних терміно-одиниць й описано специфіку дериваційних процесів фахової лексики. З’ясовано певні закономірності творення сучасних комп’ютерних термінів і виявлено тенденції подальшого розвитку досліджуваної терміносистеми, що сприяє визначенню напрямків і способів унормування її одиниць. The article deals with the structural and derivational features of the modern computer terminology. The most productive ways of making computer terminological units are singled out, and specificity of derivative processes of professional vocabulary is described. Certain regularities of creating modern computer terms creating are found out; the trends in further development of studied terminology were detected that helps to identify the ways of normalization of its units.
Keywords: українська мова; сучасна комп’ютерна термінологія; афікси; суфіксація; нульова афіксація; префіксально-суфіксальний спосіб творення; основоскладання; терміни-композити; деривація; Ukrainian languale; modern computer terminology; affixes; suffixation; zero affixation; prefixes-and-suffixes way of word formation; stems compiling; composite terms; derivation