Результати компонентних вимірювань магнітного поля Землі на мережі пунктів вікового ходу України у 2005–2010 рр. - Максимчук, В. Ю.; Орлюк, М. І.; Трегубенко, В. І.; Марченко, Д. О.; Накалов, Є. Ф.; Чоботок, І. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Наводяться результати компонентних вимірювань геомагнітного поля на новій мережі пунктів вікового ходу України за період 2005-2010 роки. Вперше для території України побудовано карти вікового ходу за всіма компонентами магнітного поля Землі (D,I,X,Y,Z,H,T) та створено каталог їх значень для епохи 2010.5. Побудовано карту магнітного схилення D для епохи 2010.5 для всієї території України, котра може успішно використовуватись для потреб навігації та картографування. Приводятся результаты компонентных измерений геомагнитного поля на новой сети пунктов векового хода Украины за период 2005-2010 года. Впервые для территории Украины построены карты векового хода по всем компонентам магнитного поля Земли (D,I,X,Y,Z,H,T) и создан каталог их значений для эпохи 2010.5. Построена карта магнитного склонения D для эпохи 2010.5 на всю территорию Украины, которая может успешно использоваться для нужд навигации и картографирования. The results of the component measurements of geomagnetic field at repeat stations of the new Ukrainian network during 2005-2010 are presented. For the first time, maps of the secular variations of all components of the Earth’s magnetic field (D, I, X, Y, Z, H, T) have been compiled for the territory of Ukraine, along with the catalogue of their values for the epoch of 2010.5. Magnetic declination D has been mapped within the territory of Ukraine for the epoch of 2010.5, the maps useful in navigation and cartography
Результаты компонентных измерений магнитного поля Земли на сети пунктов векового хода Украины в 2005–2010 г.
Results of component measurements of the Еarth’s magnetic fieldat repeat stations of the Ukrainian network during 2005–2010
Keywords: геомагнетизм; віковий хід; компоненти магнітного поля Землі; магнітне схилення; геомагнетизм; вековой ход; компоненты магнитного поля Земли; магнитное склонение; geomagnetism; secular variation; components of the Earth’s magnetic field; magnetic declination