Desulphurization and usage of medium-metamorphized black coal. 2. Desulphurized coal used as an additive for the production of special types of coke - Prysiazhnyi, Yuri; Pyshyev, Serhiy; Kochubey, Viktoria; Miroshnichenko, Denis (Publishing House of Lviv Polytechnic National University, 2014)
Plastometric investigations of the coking basic charge and charge with desulphurized coal of various quality and quantity have been carried out. Non-volatile residues have been investigated using technical analysis and derivatographic investigations. Their mechanical strength, abrasive strength and reactivity have been examined. In spite of some worsening of mediummetamorphized coal capability to turn into plastic state and cake it may be used as a coking raw material additive (5 mas % relative to the finished mixture) during production of special types of coke. The obtained coke properties were found to be constant or even better compared with those of the basic charge or charge with sulphuric or high-sulphuric additives. Здійснено пластометричні дослідження базової шихти коксування та шихт приготовлених з додаванням знесірченого вугілля різної якості та в різній кількості. Досліджено нелеткі залишки пластометрії, а саме: проведено їх технічний аналіз, визначено механічну міцність, абразивну твердість, реакційну здатність, а також проведено дериватографічні дослідження. Встановлено, що незважаючи на деяке погіршення здатності середньометаморфізованого вугілля після процесу оксидаційного знесірчення переходити у пластичний стан і спікатися, його можна використовувати як додаток до сировини коксування у кількостях до 5 % мас. (у розрахунку на готову суміш) у виробництві спеціальних видів коксу. При цьому, порівняно з базовою шихтою чи з базовою шихтою із добавками вихідного сірчистого і високо-сірчистого вугілля, показники якості отримуваного коксу будуть, в основному, незмінними, а подекуди й покращуватимуться.
Знесірчення та застосування середньометаморфізованого кам’яного вугілля. 2. Використання знесірченого вугілля як додатків до сировини у виробництві спеціальних видів коксу
Keywords: sulphur; desulphurized coal; charge; coke; сірка; знесірчене вугілля; шихта; кокс