Взаємодія електронів з близькодіючим потенціалом кристалічних дефектів у вузькощілинному твердому розчині CdHgTe при низькій температурі - Малик, О. П. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Запропонована близькодіюча модель розсіяння електронів на потенціалі статичної деформації в твердому розчині CdxHg1-xTe (0 ≤x≤36). Розраховані температурні залежності рухливості електронів в інтервалі 4.2–300 K. Model of electron scattering on the short-range potential caused by the static strain field in the solid solution CdxHg1-xTe (0≤x≤0.36) is proposed. The temperature dependences of electron mobility in the range 4.2–300 K are calculated.
Elektron interaction with short-range potential of the lattice defects in narrov-gap CdHgte solid solution at low temperature