Calculation of symbol error rate in a telecommunication system based on amplitude modulation of many components - Горбатий, І. В.; Horbatyi, I. V. (Видавництво Львівської політехніки, 2021)
Розглянуто відомі аналітичні співвідношення для обчислення ймовірності символьної помилки в М-вій телекомунікаційній системі. Запропоновано аналітичні співвідношення для обсчислення ймовірності символьної помилки в телекомунікаційній системі на основі М-позиційної амплітудної модуляції багатьох складових (М-АМБС) та інших різновидів амплітудно-фазової маніпуляції за довільної кількості та довільного розташування сигнальних точок сигнального сузір’я, а також при дії адитивного білого гаусового шуму в лінії зв’язку. За результатами здійснених досліджень виявлено, що запропоновані співвідношення дають змогу підвищити точність при обчисленні ймовірності символьної помилки при застосуванні М-АМБС та інших різновидів амплітудно-фазової маніпуляції порівняно з відомими співвідношеннями.

The known analytical equations for calculating the symbol error rate (SER) in the M-ary telecommunication system are considered. The analytical equations for calculating SER in a telecommunication system based on M-ary amplitude modulation of many components (M-AMMC) and other varieties of amplitude-phase shift keying with arbitrary number and arbitrary location of signal points of the signal constellation, as well as under the action of additive white Gaussian noise in a communication line are proposed. According to the results of the research, it is found that the proposed equations allow us to increase the accuracy of calculating SER when using M-AMMC and other varieties of amplitude-phase shift keying compared to known analytical equations.
Обчислення ймовірності символьної помилки в телекомунікаційній системі на основі амплітудної модуляції багатьох складових
Keywords: М-ва телекомунікаційна система; імовірність символьної помилки; амплітудна модуляція багатьох складових; M-ary telecommunication system; symbol error rate; amplitude modulation of many components