Haar wavelet collocation method for solving stagnation point flow over a nonlinearly stretching/shrinking sheet in a carbon nanotube with slip effect - Сафіян, Н. А. А.; Раседі, А. Ф. Н.; Бачок, Н.; Махад, З.; Хасан, М.; Safian, N. A. A.; Rasedee, A. F. N.; Bachok, N.; Mahad, Z.; Hasan, M. (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
У цій статті досліджується вплив ефекту ковзання на потік в точці застою по листі, який стискається/розтягується, у вуглецевій нанотрубці. Основна система рівняння в частинних похідних перетворюється на набір нелінійних звичайних диференціальних рівнянь за допомогою перетворення подібності. Потім нелінійні звичайні диференціальні рівняння розв’язуються чисельним способом методом колокації вейвлетів Хаара. Проведено аналіз впливу різних параметрів на характеристики потоку рідини та перенесення тепла. Результати представлені в термінах коефіцієнта поверхневого тертя та локального числа Нуссельта, тоді як профілі швидкості та температури подано на графіках та детально обговорені.

This paper investigates the influence of slip effect on a stagnation point flow towards a shrinking/stretching sheet in carbon nanotube. The governing system of the partial differential equation is converted into a set of nonlinear ordinary differential equations by using a similarity transformation. The nonlinear ordinary differential equations are then solved numerically by Haar wavelets collocation method. The influence of the various parameters on the characteristics of the fluid flow and heat transfer is analyzed. Results are presented in terms of the skin friction coefficient and local Nusselt number, whereas the velocity and temperature profiles in the form of figures and thus, discussed in details.
Метод вейвлет-колокації Хаара для розв’язування задачі точки застою потоку по листі, який нелінійно розтягується/стискається, у вуглецевій нанотрубці з ефектом ковзання
Keywords: вейвлет Хаара; лист; що розтягується/стискається; МГД потік точки застою; вуглецева нанотрубка; Haar wavelet; stretching/shrinking sheet; MHD stagnation point flow; carbon nanotube