Проект організації робіт з посиленого середнього ремонту залізничної колії на ділянці В-Г - Малігон, Богдан Миколайович; Malihon, Bohdan Mykolaiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У бакалаврській кваліфікаційній роботі розроблено ефективну модель виконання ремонтних робіт із залученням спеціалізованої техніки та обґрунтовано вибір технологічної схеми з урахуванням фактичного технічного стану колії. Робота присвячена удосконаленню організаційно-технологічного процесу ремонту верхньої будови колії з використанням сучасного машинного комплексу: щебенеочисної машини RM-80, динамічного стабілізатора, планувальника баласту, машини з заміни шпал МЗШ, ВПР Duomatic 09-32 та інших. Увагу зосереджено на мінімізації простоїв, логістичному супроводі машин, формуванні складів господарських поїздів, а також забезпеченні безперервності робіт протягом основного технологічного «вікна». Для цієї дільниці проведено повний розрахунок тривалості робіт із побудовою графіку поетапного проходження техніки, діаграми Ганта та технологічної відомості розстановки машин. Окрему увагу приділено безпеці праці та організації руху під час ремонту на електрифікованій двоколійній дільниці. Практичне значення роботи полягає у можливості використання розробленого проєкту як типової моделі для проведення посиленого середнього ремонту на аналогічних дільницях залізниць України з метою підвищення ефективності ремонтно-колійних робіт та безпеки руху поїздів.

The bachelor’s qualification thesis presents an effective model for organizing railway track repair works using specialized equipment, with the technological scheme justified based on the actual technical condition of the track section. The study focuses on improving the organizational and technological process of upper track structure repair through the deployment of a modern fleet of machinery, including the RM-80 ballast cleaning machine, dynamic track stabilizer, ballast planer, sleeper replacement machine , and Duomatic 09-32, among others. Emphasis is placed on minimizing machine downtime, ensuring efficient logistical coordination, forming work train compositions, and maintaining the continuity of operations within the primary technological "window." For the specified section, a full duration analysis was conducted, including the development of a sequential work schedule, Gantt chart, and a technical deployment plan for the equipment. Special attention is given to occupational safety and traffic organization during work on the electrified double-track section. The practical significance of this thesis lies in the potential application of the developed project as a typical model for carrying out heavy medium repairs on similar railway segments in Ukraine, aiming to enhance the efficiency of maintenance works and ensure safe train operations.
Project for Organizing Works for the Enhanced Medium Repair of the Railway Track on Section V-H
Keywords: 6.273.00.03