Проєктування колійного розвитку парків сортувальної станції К - Лазарченко, Владислав Костянтинович; Lazarchenko, Vladyslav Kostiantynovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
В умовах зростання обсягів перевезень та потреби в підвищенні провізної спроможності залізниць існує потреба в удосконаленні колійного розвитку парків сортувальних станцій. Правильно виконане проектування і реконструкція парків, дозволяє забезпечити більшу провізну спроможність та зменшити простої вагонів на станції. Об’єктом дослідження виступає станція К яка потребує вдосконалення. Метою роботи є розробка варіантів колійного розвитку парків станції для подальшої реконструкції, з урахуванням сучасних умов та об’ємів роботи станції. У межах бакалаврської кваліфікаційної роботи було проведено аналіз обсягів роботи станції. На основі зібраних даних розрахована кількість колій у парках, розрахована кількість маневрових локомотивів та бригад ПТО, та їх завантаження. Розроблено варіанти реконструкції станції та їх економічно обґрунтовано.

In the conditions of increasing transportation volumes and the need to increase the carrying capacity of railways, there is a need to improve the track development of marshalling yard parks. Properly executed design and reconstruction of parks allows to provide greater carrying capacity and reduce idle time of cars at the station. The object of the study is station K, which needs improvement. The purpose of the work is to develop options for track development of the station parks for further reconstruction, taking into account modern conditions and volumes of work of the station. As part of the bachelor's qualification work, an analysis of the station's work volumes was conducted. Based on the collected data, the number of tracks in the parks was calculated, the number of shunting locomotives and PTO crews was calculated, and their loading. Variants of station reconstruction have been developed and their economic justification has been provided.
Designing the track arrangement for the classification yard К.
Keywords: 6.275.02.04; станція; парк; реконструкція стрілочний перевід; station; park; reconstruction of turnout