Дослідження структури оптичних лінійних трактів магістральних телекомунікаційних мереж - Климаш, М. М.; Чернихівський, Є. М.; Олексій, М. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2003)
Розглянуто типову структуру оптичного лінійного тракту, основні параметри оптичних систем передачі, фактори, що впливають на величину цих параметрів, , а також використання технології спектрального ущільнення каналів DWDM та технології SDH на транспортній мережі України. Considered typical structure of optical single-line tract, main parameters of optical issue systems, factors, which influence upon the value of these parameters, , as well as using a technology of spectral compaction of channels DWDM and SDH technologies on transport network of Ukraine.