Оптимізація керованих рухів суттєво нелінійних систем - Кузьо, І. В.; Смерека, І. П.; Зінько, Я. А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
На основі спеціальних гіперболічних Atеb-функцій запропоновано методику розв’язання задач оптимального керування рухом матеріальних об’єктів повільнозмінної маси при дії на них суттєво нелінійного в’язкого і сухого тертя. On the basis of the methods of hyperbolic Ateb-functions the ways of solving the problems of optimal motion directing of material object with slowly changing mass influenced by some essentially non-linear viscous and dry friction.